Λίγα λόγια για εμένα

Οικονομολόγος, ποιητής, συγγραφέας.
Γενικότερα, καλλιτεχνικά και κοινωνικά ανήσυχος!

Θάνος Κωστάκης

Γεννήθηκα στην Αθήνα, το Μάρτη του 1991.
Τα παιδικά μου χρόνια ήταν γεμάτα από ιστορίες του παππού για τον πόλεμο του ’40 και το εμφύλιο δράμα που ακολούθησε. Ιστορίες ζωής που η αφήγησή τους επέτρεπε στην φαντασία μου να καλπάζει και να δημιουργεί εικόνες που θα ζήλευε και η πιο πολύπλοκη ταινία φαντασίας. Φοίτησα στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης όπου η αγάπη για την τέχνη, το θέατρο και τη συγγραφή βρήκε χώρο να ανθίσει, ανάμεσα στα βιβλία και τα τετράδια που με περιτριγύριζαν καθημερινά.

Τα φοιτητικά χρόνια που ακολούθησαν, μου έδωσαν την ευκαιρία να συζητήσω, να ανοίξω τους κοινωνικούς και πνευματικούς μου ορίζοντες. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Στατιστική και Ασφαλιστική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και χωρίς να χάσω χρόνο συνέχισα το δρόμο μου με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και την Χρηματοοικονομική Ανάλυση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Τώρα πια, εργάζομαι ως οικονομολόγος για να δικαιολογώ τα κορνιζαρισμένα πτυχία στους τοίχους του σπιτιού μου ενώ στον ελεύθερό μου χρόνο, ντύνομαι και πάλι με τη φορεσιά του φοιτητή και χάνομαι σε σπουδές για τον Ελληνικό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Κάπου μέσα σε όλα αυτά, έβρισκα χρόνο για να παίρνω μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις ώστε να μη χάνω την επαφή με όσα με εμπνέουν και με καθορίζουν ως άνθρωπο.

Και κάπως έτσι, το Μάρτη του 2022 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο από τις Εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ, με τίτλο: «Με Φόβο και Πάθος | Ένα Σενάριο Ποίησης». Ένα βιβλίο ακραία συναισθηματικό που έμελλε να αποτελέσει το εισιτήριό μου στο χώρο αυτό. Η συνέχεια εξελίχθηκε σαν παραμύθι και το δεύτερο βιβλίο μου δεν άργησε να εκδοθεί. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, κρατούσα στα χέρια μου τα Κυκλαδίτικα Παραμύθια μου. Ένα βιβλίο για κάθε παιδί αλλά και για το παιδί που κρύβουμε όλοι, μέσα μας. Ένα βιβλίο που ονειρευόμουν χρόνια.

Αν με ρωτήσετε τι με εμπνέει πιο συγκεκριμένα, θα επιλέξω τη θάλασσα όπως και τα νησιά του Αιγαίου. Εκεί άλλωστε ανήκει η καρδιά μου, οφείλω να το ομολογήσω! Ταυτόχρονα όμως, ο ψυχισμός και τα βαθύτερα συναισθήματα του ανθρώπου αποτελούν την κινητήριο δύναμη που θα με φέρει όλο και πιο κοντά σε μια κόλλα χαρτί. Για εμένα ο γραπτός λόγος, δεν είναι άλλο από μια αποτύπωση της ερωτικής συνεύρεσης ψυχής και μυαλού.

Γι’ αυτό και όσο με θυμάμαι, με θυμάμαι να γράφω. Να γράφω και να φαντάζομαι. Να γράφω και να ονειρεύομαι. Μέχρι τα όνειρά μου να γίνουν πραγματικότητα. Κι αν γίνουν, θα φανταστώ και θα γράψω ακόμη περισσότερα!

Μοιράσου τις σκέψεις σου μαζί μου!